Gegevens samenvoegen

Gebruik data uit verschillende bronnen

Een voorbeeld

You've got mail

21-09-2015

You've got mail... 't Was wat halverwege de jaren 90! Je kon zo maar iemand aan de andere kant van de wereld een berichtje sturen en dat zonder postzegel of dat je bericht er dagen over deed. We vonden het fantastisch! Ik kan me nog herinneren dat ik een SMS bericht kreeg als er een nieuw e-mailtje voor me klaar stond. Dat waren nog eens tijden!


Vandaag de dag krijgen de zakelijke gebruikers vaak al 10-tallen mailtjes per dag. Het romantische is er af...

 

Vroeger schreef je een mailbericht ook echt als brief. Nu zijn het vaak wat kreten waar de ontvanger dan weer verder mee moet kunnen. Het is duidelijk dat electronische mail zijn langste tijd heeft gehad. De jeugd gebruikt het al bijna helemaal niet meer en communiceert via social-media netwerken.


Zelf verwacht ik ook dat mail over een jaar of 10 echt uitgestorven is. Het is ook een ouderwets protocol waar we niet goed verder mee kunnen.


Over niet te lange tijd zal iedereen een persoonlijk dashboard hebben waar de benodigde informatie op binnenkomt. Dat kan informatie zijn over het project waar je mee bezig bent of de koersen van de aandelen waar je in belegt. Het dashboard zal ook tijdsafhankelijk zijn. Het heeft geen zin om op je dashboard de todo-lijstjes te hebben van je werkproject als je op zaterdagavond lekker op een terras zit. Het is dan toch veel leuker om dat berichtje van je vrienden erop te krijgen dat ze ook naar het terras komen. Uiteraard handelt je dashboard ook je telefoontjes af. Het dashboard bepaald of je bereikbaar bent en zo ja voor wie.

 

Ook zal het dashboard niet meer apparaat-afhankelijk zijn. 's Ochtends lees je de krantenkoppen terwijl je in de badkamer voor de spiegel staat en bekijk je snel de agenda voor die dag. Onderweg in de trein beantwoord je snel op je tablet de vragen van je projectteam in London zodat die ook verder kunnen als hun werkdag begint. En op kantoor zie je op je laptop de chats van je collega's (tenzij je natuurlijk aan het voorbereiden bent voor die belangrijke vergadering, want dat weet je dashboard ook).

 

 

Op deze manier zal het ons lukken om in ons steeds drukker wordende leven alleen door die dingen gestoord te worden die er op dat moment ook toe doen. Tja, je agenda bepaald je informatie. Het lijkt of automatisering je leven gaat bepalen maar je kan in je agenda ook zetten dat je lekker aan het wandelen bent in het bos dus dat je niet gestoord mag worden. Dat geeft ook weer vrijheid! (OK, je kan natuurlijk nu ook al je telefoon uitzetten...)
 

Brainstormen over uw toekomst?