Altijd bij de hand

Werken zonder software te installeren

Ook mobiel werken?

Makelaars CRM en uw website

09-03-2015

Hoe werkt dat nu? U plaatst als makelaar de woningen welke u voor uw klanten verkoopt in het makelaars CRM systeem en wilt deze woningen ook op uw website plaatsen. Hieronder leest u hoe dat in zijn werk gaat.

 

Er bestaan verschillende CRM systemen voor makelaars. Een CRM systeem staat voor Customer Relationship Management en is een programma waarin u al de klantgegevens bijhoud.

Eén van de bekenste Makelaars-CRM systemen is Realworks, maar andere systemen zoals bijvoorbeeld dat van Yes-co en Goes & Roos werken ongeveer hetzelfde.

 

Als u de gegevens van een pand in het CRM systeem heeft opgevoerd en de bijbehorende foto's heeft geupload dan worden er zogenaamde XML files aangemaakt. XML files zijn bestanden welke op een logische manier een object beschrijven. Zo kunt u onder andere de volgende gegevens in zo'n bestand terugvinden:

 

  • Adresgegevens
  • Prijsgegevens
  • Kenmerken van het object
  • Omschrijvingen
  • Verwijzingen naar foto-bestanden

 

Op regelmatige tijden worden deze bestanden gedownload naar uw website. Dit gaat geheel automatisch. De bestanden worden geanalyseerd en de gegevens welke u op uw website wilt hebben zullen in een database worden opgeslagen. Ook de bijbehorende fotobestanden worden vanaf de servers van de CRM leverancier gedownload en op de server waar uw website staat geplaatst.

 

 

Als een bezoeker op uw website een zoekopdracht geeft wordt er snel in de database gekeken naar passende objecten welke dan getoond worden. Op deze manier staan alle objecten ook op uw eigen website en wordt het object ook eerder gevonden door de verschillende zoekmachines.

 

Ook een koppeling naar uw makelaars-CRM? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.