Samenwerken

Gegevens voor iedereen bereikbaar

Bekijk een voorbeeld

Goede voornemens

20-12-2013

Het zijn weer de laatste dagen van het jaar. De tijd waar veel mensen weer goede voornemens gaan maken voor het komende jaar. Vaak zijn dit zaken waarin men beter wil zijn dan het vorige jaar. Denk aan zaken als minder snoepen, meer sporten, meer met vrienden af spreken, etc..

 

Wij hebben een lijstje gemaakt van 5 voornemens welke je zou kunnen gebruiken om je website te verbeteren en beter vindbaar te maken. Of je dit nu zakelijk of privé wilt gebruiken maakt niet uit. Ik zou zeggen doe er je voordeel mee!

 

 1. Regelmatig nieuwe content plaatsen.
  Door regelmatig nieuwe content te plaatsen blijft je site niet alleen actueel maar ook zoekmachines vinden dat leuk. Je zal dus eerder gevonden worden wat weer allerlei andere voordelen oplevert.
 2. Zorg voor backlinks.
  Je site moet natuurlijk wel gevonden worden, alleen als je link op andere plaatsen op internet te zien is zullen mensen doorklikken naar je site. Zorg wel voor links op sites welke ook met je eigen vakgebied te maken hebben.
 3. Wees actief op social media.
  Door gebruik te maken van social media kan je snel een link naar je website bekend maken. Maar ook gewoon naamsbekendheid genereren door je volgers te informeren over nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied of te adviseren indien ze vragen hebben.
 4. Controleer je site of deze nog voldoet aan de nieuwste eisen.
  Webbrowsers en computers worden ge-update en dat betekent soms dat je website niet goed meer werkt. Controleer of alles er nog goed uitziet en werkt (ook je contactformulieren en bestelproces even testen).
 5. Geef je website een verfrissende look.
  Wat 5 jaar geleden supermodern was is binnen de internetwereld al weer hopeloos verouderd. Je eigen smaak is wellicht ook veranderd dus op de schop met de site.

 


Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. Kom je er zelf niet helemaal uit dan helpen we je graag. Oh ja, nog 1 extra tip: maak lijstjes van wat je wilt doen en plan deze in. Anders blijft het bij voornemens…

 

Ik wil je vast een goed 2014 wensen!

Frank Pietersen