Samenwerken

Gegevens voor iedereen bereikbaar

Bekijk een voorbeeld

Koppelen met Exact

03-10-2013

OK, we zijn zeker trots op de websites die we maken maar ons hart ligt bij het automatiseren van bedrijfsprocessen. Ofwel hoe kan je met minder handmatige handelingen meer werk verrichten. Dat is wat automatiseren is volgens ons (en Wikipedia).

 

Maar goed wat hebben we nu gedaan om het een klant makkelijker te maken.

 

De klant in kwestie gebruikt een webapplicatie welke door ons is ontwikkeld en genereert ook de facturen in deze applicatie. Dit gaat snel en eenvoudig omdat alle gegevens al in het systeem zij opgeslagen. Maar onze applicatie is geen boekhoudpakket en maakt dus geen mooie balansen en exploitatieoverzichten (wat we overigens bij een andere klant wel doen). Onze klant gebruikt Exact Online om de boekhouding te doen en zo eenvoudig de BTW aangiftes e.d. kan doen.

 

Tot voor kort werden de totaalbedragen van de facturen netjes overgetypt in Exact om zo de boekhouding op orde te krijgen. Maar gelukkig kon dit ook anders!  Exact Online kan namelijk ook bestanden importeren om de boekingen welke in de webapplicatie worden gemaakt eenvoudig in te lezen. We doen dit op dit moment door in de webapplicatie XML files te genereren en deze in Exact Online in te lezen. Met exact (what’s in the name) 9 klikken zijn de facturen nu zonder fouten overgezet in Exact (en we maken ook nog even direct de debiteuren aan…).

 

Wellicht dat we over enige tijd nog een stapje verder gaan door het importeren helemaal zonder menselijke tussenkomst te doen maar voor nu wilde de klant nog even een stukje menselijke controle bij het importeren.

 

Nog even wat technische informatie voor degene die het wil weten: de structuur en de mogelijke waarden van de te importeren XML files zijn helaas niet zo goed gedocumenteerd bij Exact maar met verschillende exports vanuit Exact is de structuur te bepalen en ook het goed doornemen van de stamgegevens helpt een stuk. En uiteraard met wat informatie van de dames en heren van de supportdesk van Exact, waarvoor nogmaals dank!

Voor meer informatie of hulp bij het koppelen neem dan gewoon even contact met ons op!

 

Frank Pietersen